22 вересня, 2017

Евген Чолій виступив у Вашінґтоні 

Під час зустрічі у Вашінґтоні (зліва): Валерій Чалий, Іванна Климпуш-Цинцадзе, Евген Чолій та Михайло Савків. (Фото: СКУ)

ВАШІНҐТОН. – 12 вересня президент Світового Конґресу Українців (СКУ) Евген Чолій здійснив робочу візиту до Вашінґтону, де зустрівся з урядовими високопосадовцями та виступив на прийнятті з нагоди 26-ої річниці відновлення Незалежности України та 25-ої річниці дипломатичних відносин Україна-США.

Під час зустрічей він закликав США продовжувати рішучу підтримку територіяльної цілісности України, надаючи військову допомогу Україні та посилюючи санкції проти Російської Федерації, щоб Україна подолала російську аґресію на сході України та в Криму.

Президент СКУ також зустрівся з Віце-прем’єр-міністром України Іванною Климпуш-Цинцадзе та Послом Валерієм Чалим, щоб обговорити останні події в Україні, продовження европейської та евроатлантичної інтеґрації України та конференцій СКУ в Ню‑Йорку та Брюселі.

Е. Чолій виступив на прийнятті в Американському інституті миру, де зазначив успіхи України, включаючи ратифікацію Угоди про асоціяцію між Евросоюзом і Україною та впровадження безвізового режиму для громадян України в Шенґенській зоні‚ визнав сильну реакцію міжнародного співтовариства про неприйняття російської аґресії, про що свідчила парада військ збройних сил США, Канади, Австралії та европейських країн поряд зі Збройними силами України в День Незалежности України.

Посол В. Чалий відзначив 50-річчя СКУ та подякував СКУ та його складовим організаціям, включаючи українсько-американську громаду, за їхню довголітню рішучу підтримку України.

Під час зустрічей Президента СКУ супроводжував екзекутивний заступник президента Українського Конґресового Комітету Америки та директор Української Національної Інформаційної Служби Михайло Савків.

Коментарі закриті.