11 серпня, 2017

Д-р Анатолій Чабан розповів про українську кухню

Д-р Анатолій Чабан і (зліва) добродійки Оксана Шак, Леся Сівко та їхня помічниця Оксана Івановська. (Фото: Левко Хмельковський)

САВТ-БАВНД-БРУК‚ Ню-Джерзі. – 30 липня директор Українського Історико-Освітнього Центру Української Православної Церкви США Наталя Гончаренко запросила професора Черкаського національного університету ім. Богдана Хмельницького д-ра Анатолія Чабана розповісти громаді про історію української кухні на Середньому Подніпров’ї.

Сестрицтво Покрови Пресвятої Богородиці при Українській православній церкві св. Андрія Первозваного, яке очолює добродійка Леся Сівко, приготувало український обід. Зустріч відбулася в церковній залі у Савт-Бавнд-Бруку, Ню-Джерзі.

В основу розповіді, ілюстрованої прозірками, гість поклав свою монографію з цієї теми „Щедрий стіл“. Доповідач докладно зупинився на особливостях даного реґіону, підкреслив різницю у куховарстві навіть в одному реґіоні, розповів не лише про давні і часто забуті страви, а й про кухонне спорядження, різні печі, символічне значення окремих страв, закликав сприяти поширенню повсякденної української культури, зокрема кухні, одягу, пісень у західньому світі.

Гості у церковній залі.

Гості у церковній залі.

Коментарі закриті.