14 квітня, 2022

Діти малюють війну

Поліна Набожняк. „Мати-захисниця“

Десятки тисяч українців, ховаючись від обстрілів, змушені проводити години і дні в підвалах будинків, в метро і бомбосховищах. І саме в бомбосховищі виникла ідея нового мистецького проєкту „Teens save Ukraine“ – створення NFT-колекції з малюнків, намальованих в укриттях. „Ми хочемо привернути увагу всього світу до небезпеки, в якій перебуває Україна й зокрема наші діти. А ще – зібрати біль­ше фінансової допомоги для української армії”, – говорять автори проєкту, створеного на міжнародній платформі криптомистецтва „Opensea“, де люди з усього світу мають можливість придбати роботи українських підлітків.

Анна Коваленко. „Харків. Війна. Біль“

Учасники проєкту (найменшому 11 років)  створили дуже різноплянові й різностильові малюнки, які все ж об’єднані єдиною темою любови до України, бажанням миру і перемоги над ворогом.

Анастасія Мірошниченко. „Україн­ська лють“

Мирослава Машкаринець (16 років), яка народилася і виросла в Смілі Черкаської области, є автором картини „Contra spem spero“, у якій вдало передано стан України до і після російського вторгнення.

17-літня одеситка Евеліна Лунгу, яка з дитинства захоплювалась малюванням і плаянувала стати тату-майстром, створила дуже атмосферну роботу „Надія“.

Символічною й філософськи насиченою є робота 15-літньої бориспольчанки Марії Воробей „Берегиня“ про втрачене дитинство, мир і любов, оточені смертю та руйнуванням під час страшної війни.

Марія Воробей. „Берегиня“

13-річна харків’янка Анна Кова­ленко – авторка роботи „Харків. Війна. Біль“ – надзвичайно експресивно передала почуття людини, яка бачить зруйнованим улюблене місто. „Найстрашні­ший мій кошмар – війна в рідному місті, на жаль, став реальністю. І моя єдина мрія – щоб цей жах якомога швидше закінчився“, – розповіла вона.

Не менш виразна й робота „Україн­ська лють“17-літньої киянки Анас­тасії Мірошниченко, яка зобразила Україну в образі розлюченої дівчини, готової знищити будь-кого, хто спробує зашкодити її домівці.

Евелін Лунгу. „Надія“

Всю колекцію, створену з 38 робіт підлітків, можна переглянути за поси­­ланням – https://opensea.io/collection/teens-saves-ukraine.

Коментарі закриті.