14 квітня, 2022

Верифікаційна Комісія УНСоюзу затвердила список делеґатів та їхніх заступників

Члени Верифікаційної Комісії (зліва): д-р Андрій Гречак, Марія Дрич і Рома Гадзевич, під час їхньої зустрічі 31 березня в Головній Канцелярії УНСоюзу.

ПАРСИПАНІ, Ню-Джерзі. – У зв’язку з наближенням 40-ої Звичайної Конвенції Українського Народного Союзу, Верифікаційна Комісія, призначена Екзекутивним Комітетом УНСоюзу, провела підмандатний огляд форм повновластей, поданих відділами організації.

Провівши свої передконвенційні збори, щоб обрати делеґатів та заступників, які б представляли їх на чотирирічній Конвенції, відділи УНСоюзу подали необхідні форми для кожного представника до Голов­ної Канцелярії організації.

На засіданні там 31 березня, Верифікаційна Комісія – у складі д-ра Андрія Гречака (голова), Марії Дрич (заступник голови) та Роми Гадзевич (секретар) – проводила свою роботу згідно зі Статутом УНСоюзу.

Верифікаційна Комісія затвердила повноваження 50-х делеґатів і 23-х заступників, які представляють 30 відділів УНСоюзу з усіх Сполучених Штатів та Канади.

Статут передбачає, що принаймні 30 днів до відкриття Конвенції імена всіх затверджених делеґатів та заступ­ників делеґатів мають бути оприлюднені в офіційних виданнях УНСоюзу – „Свободі” та „Українсько­му тижневику”.

Як було оголошено в половині січня, Конвенція УНСоюзу заплянована відбутися 13-15 травня в Центрі Спадщини на Союзівці в Кергонксоні, Ню-Йорк. Відділи мають право на одного делеґата на кожних 50 членів, але не більше чотирьох делеґатів. Крім того, рекомендується обирати заступників для кожного делеґата.

На Конвенцію 2022 року,  11 відділів мають по одному делеґату, п’ять відділів мають по два делеґати, два відділа мають по три делеґати, а п’ять відділів мають по чотири делеґати.

З метою представництва на конвенції, відділ УНСоюзу, що має менше ніж 50 членів, може об’єднатися з іншим відділом або відділами, які також мають менше ніж 50 членів, якщо при об’єднанні загальна кількість їхніх членів буде не менше 50-ти. Вони мають право обирати одного делеґата та заступника. Щоб допомогти в цьому процесі, на початку лютого в офіційних виданнях УНСоюзу опубліковано список відділів, де менше 50 членів.

На цьогорічну конвенцію сім менших відділів скористалися цією можливістю для представництва.

Коментарі закриті.