5 жовтня, 2023

Доній представив свою нову книгу

Олесь Доній з своєю новою книгою на презентації в черкаському Музеї „Кобзаря“. (Фото: Олександр Кос­тирко)

ЧЕРКАСИ. – 19 вересня в Музеї „Кобзаря“ презентував свою нову книгу „Українська мрія. 25 сходинок до суспільного щастя“ Олесь Доній – відомий український політик і журналіст, громадський та культурний діяч та Народний депутат України 6-го та 7-го скликань, голова Мистецького об’єднання „Остання барикада“, голова Центру досліджень політичних цінностей та один з організаторів та лідерів студентського руху в період боротьби за незалежність України, активний учасник Помаранчевої революції та Евро­майдану
„Ця книга готувалась понад два роки. Була проведена серія дискусій по всій Україні. Вона була повністю готова ще до 24 лютого, але я затримав випуск. Постало питання її актуальности. Лише за кілька місяців, коли було підтвержено, що ми боремось не лише проти ворога, а і за право українців на щастя, я віддав книгу в друк“, – розповів про свою книгу автор.

Книга складається з 25 розділів. Стільки сходинок необхідно знати і подолати кожному українцю заради власного щастя та процвітання України, вважає О. Доній.

Книгу він написав у співавторстві із 33 українськими активістами та громадськими діячами, серед яких письменник Любко Дереш, військовослужбовець Павло Вишебаба, психіятр і дисидент Семен Глузман.

„Пригадую сам, які цілі собі ставив в житті. Одна з них – незалежна Україна. Мене виключили з університету і посадили в слідчий ізолятор, – згадував О. Доній.

Згодом пішов в культуру, проводив культурні і мистецькі акції. Бо другою метою ставив поширення української культури.

Коментарі закриті.