25 серпня, 2022

Джо Байден привітав Україну

Президент США Джо Байден привітав Україну з Днем Незалежности, зазначивши, що за останні півроку українці надихнули світ своєю надзвичайною мужністю та відданістю свободі. На честь свята він оголосив про виділення найбільшого на цей день траншу допомоги у сфері безпеки  – на майже 3 млрд дол.

„Це дозволить Україні отримати системи протиповітряної оборони, артилерійські системи та боєприпаси, безпілотні авіяційні комплекси та радари, щоб забезпечити продовження оборони в довгостроковій перспективі“, – йдеться в зверненні Джо Байдена. 

Він зазначив, що цей День Незалежности є гірким для багатьох українців, оскільки тисячі були вбиті або поранені, мільйони були вимушені залишити свої домівки, а дехто став жертвою російських звірств і нападів.

„Але шість місяців невпинних атак лише зміцнили гордість українців за себе, за свою країну та за 31 рік незалежности. Сьогодні і кожного дня ми стоїмо разом з українським народом, щоб проголосити, що темрява, яка керує самодержавством, не зрівняється з полум’ям свободи, яке освітлює душі вільних людей усюди“, – заявив Джо Байден. 

 

Коментарі закриті.