8 вересня, 2022

Зеленський відкрив торги фондової біржи

НЮ-ЙОРК. – Президент України Володимир Зеленський 6 вересня взяв участь у церемонії відкриття торгів на Ню-Йоркській фондовій біржі (NYSE).  „Ми об’єднали світ навколо нашої боротьби за свободу. Ми звільняємо українську землю від російської армії. Ми вже почали відбудову всього, що було зруйноване російським терором. Ми відновлюємо нашу економіку. І ми даємо змогу вам і вашим компаніям працювати разом з нами заради блага кожного з нас“, – зазначив Президент.

Після відеозвернення Президента України пролунав дзвін, який ознаменував відкриття торгів на Ню-Йоркській фондовій біржі.

У церемонії відкриття торгів взяла участь урядова делеґація України на чолі з першим Віце-прем’єр-міністром – міністром економіки України Юлією Свириденко.

Ню-Йоркська фондова біржа традиційно відкривається церемонією ударів у дзвони. Коли NYSE була значно меншою, одного удару було достатньо, щоб сповістити про відкриття та закриття торгів на майданчику. Але в 1903 році біржа відкрила чотири торговельні майданчики, було встановлено чотири дзвони, що лунали одночасно завдяки електричній кнопці. 

Президент США Рональд Рейґан  вдарив у дзвін у 1985 році. Свого часу честь ударити у дзвін мали Президент ПАР Нельсон Мандела, Прем’єр Державної ради КНР Вень Цзябао, Президент Ніґерії Ґудлак Джонатан, Прем’єр-міністер Японії Сіндзо Абе, Прем’єр Австралії Тоні Ебботт, генеральні секретарі ООН Пан Гі Мун та Кофі Аннан, а також зірки музики й кіно. 

 

Коментарі закриті.