8 жовтня, 2021

Депутати проти Разумкова

КИЇВ. – 4 жовтня народні депутати від фракції „Слуга народу“ у Верховній Раді зібрали близько 190 підписів за відкликання Дмит­ра Разумкова з посади голови Верховної Ради. За інформацією речниці фракції Юлії Палійчук, народні депутати 4 жовтня під час виїзного засідання політичної сили у Трускавці вирішили розпочати процедуру відкликання Д. Разум­кова з посади. Головним кандидатом на посаду очільника українського парляменту є перший віцеспікер Руслан Стефанчук.

Д. Разум­ков заявив, що парляментська група відмовилася зустрічатися з ним, щоб обговорити питання відкликання з посади. Депутат від „Слуги народу“, голова Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв заявив, що погоджувальна рада остаточно перетворилася на майданчик політичних маніфестацій та абсолютно безпідставних і брехливих заяв та маніпуляцій.

Погоджувальна рада, яка традиційно передує пленарному тижню, цього разу справді відбувалася в непростій атмосфері. Д. Разумков був особливо різким. Він кілька разів публічно розкритикував колеґ, звинуватив їх в неналежній роботі та навіть зробив випад в бік тарифного меморандуму, який ініціювала влада і який начебто має ґарантувати, що ціни на тарифи не будуть рости в цьому опалювальному сезоні. Р. Стефанчук зазначив, що „мріє, щоб погоджувальна рада врешті-решт почала відповідати реґляменту. І перестала бути місцем для поширення якихось пліток чи емоцій заради власних амбіцій“

 

ВВС, Укрінформ

Коментарі закриті.