27 лютого, 2020

День Героїв Небесної Сотні

Конґрес Українців Канади 20 лютого опри­люд­нив цю заяву.

 

20-го лютого Україна вшановує День пам’яті Героїв Небесної Сотні.

Восени 2013 рoку, український народ піднявся в протесті проти авторитарного, корумпованого режиму Віктора Януковича. Підчас Революціїї Гідности народ України вийшов на вулиці та майдани захищаючи свої невід’ємні права. Вони вимагали верховенство права та демократії. Вони вимагали щоб влада ставилась до них з гідністю, яка заслуговує кожна людина. Режим відповів насильством.

18-20 лютого 2014 рoку, режим В. Януковуча відкрив вогонь проти власного народу. Більш ніж 100 людей – Небесна Сотня – було вбито на Майдані в Києві. Небесна Сотня віддала свої життя захищаючи право українського народу на свободу та справедливість. Небесна Сотня – вічний приклад нам всім хоробрости та патріотизму. Їхний подвиг ніколи не буде забутий. Герої не вмирають. Вічная Пам’ять.

Сьогодні, шість років після перемоги Революції Гідности, народ України змушений захищати свою державу від зовнішного ворога. Росія окупує суверенну українську територію в Криму та веде жорстоку війну проти України в Донецькій та Луган­ській областях. З рішучістю та єдністю, український народ хоробро захищає свою державу.

Вшановуючи пам’ять Героїв Небесної Сотні, ми віддаємо шану тисячам українців які загинули або були поранені захищаючи Україну від російської аґресії. Ми впевнені в перемозі українського народу в їхній праведній боротьбі, тому що правда завжди перемагає зло й свобода завжди перемагає тиранію.

Слава Україні! Героям Слава!

Коментарі закриті.