14 липня, 2022

Героїчні жінки на війні

Cнайпер Таліта ду Вале

Бразильська модель і снайпер Таліта ду Вале віддала своє життя за Україну. Востаннє вона говорила з сім’єю після того, як, переживши бомбардування в столиці України, переїхала в Харків. Таліта пояснила своїй родині, що не може багато говорити, через те, що мобільні телефони відслідковуються російськими безпілотниками, і буде дзвонити тільки для того, щоб повідомити їм, що з нею все в порядку. Таліта ду Вале загинула в результаті ракетного обстрілу по Україні через три тижні після того, як вона приєдналася до боротьби проти путінської Росії. 

В результаті ракетного обстрілу також загинув 40-річний колишній солдат бразильської армії Дуґлас Буріго, який повернувся в бункер, щоб знайти Таліту. Героїчна бразилійка в Україні працювала рятувальником, а також снайпером, відповідаючи за забезпечення прикриття від наступаючих російських військ. 

39-річна Таліта ду Вале брала участь в гуманітарних місіях по всьому світу і раніше воювала в Іраку. Вона проходила снайперську підготовку, коли приєдналася до Збройних Сил незалежного Іракського Курдистану. 

Балерина зі столичного театру стала на захист України

Олеся Воротник, балерина Націо-нальної опери України, покинула театр, щоб захищати рідну країну від путінських окупантів. 

Олеся Воротник

30-річна Олеся професійно  займається танцями з 2009 року. Спочатку в дитинстві була гімнасткою, перш ніж у десять років почала вчитися балету. Навчалася в Київському хореографічному училищі, а потім приєдналася до танцювальної трупи Націо-нальної опери. Військова служба – тепер теж частина її життя, як і танець. Її чоловік, з яким у неї був син, боронив Україну на Донбасі і загинув три роки тому на сході України. Олеся вирішила піти у війська територіяльної оборони. Так почалося життя з охорони свого району в Києві зі зброєю на плечі та роботи на блокпостах.  

Коментарі закриті.