30 червня, 2022

Генерал очолив Стратегічну консультативну раду

ТОРОНТО. – Світовий конґрес Українців (СКУ) має честь оголосити, що генерал у відставці Рік Гиллієр, колишній голова Штабу оборони Канади, очолюватиме нову Стратегічну консультативну раду в рамках кампанії СКУ #UniteWithUkraine.

Стратегічна консультативна рада, сформована з колишніх генералів та експертів з оборони з усього світу з потужним військовим досвідом, консультуватиме та підтримуватиме захисників України через ініціятиву „Unite With Ukraine“. 

„Чоловіки та жінки, які сьогодні захищають Батьківщину, це справжні сини та доньки України, – сказав генерал Р. Гиллієр. – До вторгнення Росії в Україну вони були лікарями, студентами, сантехніками, власниками магазинів. Сьогодні вони стоять на передовій разом із українськими військовими, захищаючи свої домівки та сім’ї. Для мене велика честь працювати зі Світовим конґресом Українців, щоб допомогти їм зі стратегією та надавати консультації“.

„Українці продемонстрували світові свою рішучість та витримку, але їм потрібна наша підтримка, щоб досягти успіху проти жорстокого російського загарбника, який прагне знищити український народ і усталений міжнародний порядок, – сказав Павло Ґрод, Президент СКУ. – Для нас велика честь, що генерал Рік Гиллієр очолив нашу Стратегічну консультативну раду „Unite With Ukraine“. Генерал відвідав з нами Україну і на власні очі поба-чив хоробрість українських військових, які захищають свої домівки та сім’ї. Його військовий досвід та експертність – це саме те, що нам потрібно, щоб допомогти українцям перемогти у цій війні“.

Генерал Р. Гиллієр нещодавно повернувся з тижневої місії до Києва та інших областей України, під час якої проводив від імені СКУ зустрічі з військовими, представниками силових структур та високопосадовцями. Перебуваючи в Україні, він детально ознайомився з критичною ситуацією та потребами у військовій допомозі для успішного протистояння у війні. 

Коментарі закриті.