30 червня, 2022

Газета кличе до зброї

Криворізькі правозахисники з нашої команди, яка вже майже 16 років випускає добровільну незалежну газету в Кривому Розі, з часу початку повномаштабного вторгнення рашистів на українську землю підготували вже сім спеціяльних випусків під спільним гаслом „Україна у проваллі війни під убивчим небом“. У них ми намагаємося подати читачам правдиву картину цієї підлої війни.

Так, у першому з них (на початку березня) вмістили звернення нашої громадської організації „До правозахисників Росії та Білорусі“, в якому, зокрема, зазначили з ініціятиви криворізького правозахисника Леоніда Багашвілі: „Перше і головне, що ми всі маємо робити, це говорити правду оточуючим, складати об’єктивну картину, з якої кожна людина зможе зробити висновки і зайняти гідну позицію“.  А уже спецвипуску за червень вмістили матеріял „Створили для українських воїнів“, у якому правозахисник і інженер-раціоналізатор з нашої організації Олександр Чижи-ков розповів про свою модернізацію ще радянського підсумку для ґранатомета РПГ-7. До цієї роботи також активно долучився  Андрій Литви-ненко, а полковник Петро Лисенко (він одночасно працює також у керівництві одного з підрозділів місцевої тероборони) організував і провів випробування модернізованого зразка. Пошила ж новий зразок підсумка криворізька швачка Оксана Садова.

У наступних наших плянах – підготовка й видання книги про видатного українського еколога і громадського діяча Миколу Коробка, народного депутата України першого скли-кання, який у недалекому минулому керував Всеукраїнською екологічною асоціацією „Зелений світ“, був одним із засновників створення Спілки офіцерів України, десятиліттями керував нашою організацією, а в березні минулого року пішов із життя. 

Сергій Зінченко – редактор газети „Промінь Просвіти Є“ Криворізького міського правозахисного товариства

Коментарі закриті.