7 квітня, 2017

В Ізраїлі нагадали про окупований Крим

Еміне Зіятдінова. „Крим“.

БАТ-ЯМА. – В Українському культурному центрі до третіх роковин привласнення Криму було висвітлено документальний фільм ізраїльського журналіста Андрія Кожинова „Крим“ про стійкість українських моряків на півострові і молодих курсантів, які не забажали служити Росії. Як відомо, юнаки заспівали гимн України, зачинили за собою двері військового училища і пішли геть.

Впродовж березня також діє виставка кримськотатарського фотографа Еміне Зіятдінової „За кордон“. На одній з фотографій зображена пустельна дорога, перекрита мішками з піском – намагання автора привернути увагу громадськости до випадків зникнень і політичних переслідувань кримських татар на окупованому Росією півострові.

Ізраїль лише нещодавно визнав анексію Криму незаконною, однак ще в 2014 році припинив роботу ізраїльського консульства в Криму.

Еміне Зіятдінова

Еміне Зіятдінова

„Численні акції вже вкотре стали нагадуванням міжнародній спільноті про геополітичні злочини Росії і про необхідність повернути Крим до складу України“, – зауважила директор Українського культурного центру Марина Панченко.

Е. Зіятдінової не була присутня на відкритті виставки. Вона народилася в степовому кримському селі Мунуc Акшеїхського району (російська назва – Серебрянка, Роздольненського району). Вона – дипломований фотожурналіст. Спеціяльну освіту отримала в Університеті Огайо, США. За першою освітою – соціолог, закінчила аспірантуру у Львівському національному університеті ім. Івана Франка.

Дівчина каже, що її фотографії – це теж соціологія, тільки підхід до неї інший. „За кордон“ – спільний проект „Amnesty International“ в Україні і незалежних кураторів, організований з підтримкою Міністерства закордонних справ.

Коментарі закриті.