1 вересня, 2017

В Центрі Української Спадщини короновано „Міс Союзівку-2018”

„Міс Союзівка-2018” Ізабелла Вайт в супроводі Генерального консула України в Ню-Йорку Ігоря Сибіги (зліва) і Стефана Качарая, президента УНСоюзу та Української Народної Фундації. (Фото: Марко Лонкевич)

КЕРГОНКСОН, Ню-Йорк. – В суботу, 12 серпня в Центрі Української Спадщини на Союзівці відбувся річний конкурс „Міс Союзівка”, спонзорований Українським Народним Союзом.

Уродженка України Ізабелла Вайт була коронована „Міс Союзівкою” на 2018 рік. Вона є донькою Морґена й Шеррі Вайт з Мейнсбурґу, Пенсильванія. Коли їй було 13 років життя, вона була удочерена з Одеси. Прибувши до Америки, вона стала членом великої родини в якій було 10 дітей, з яких п’ятеро також були усиновленими з України.

„Міс Союзівка-2018” плянує стати міжнародним перекладачем, перекладаючи з української мови і також мовою жестів (для глухих). Вона любить читати книжки й слухати музику. І. Вайт є активною в громаді, навчаючи в недільній школі, і також як репетитор.

Першою дружкою Конкурсу „Міс Союзівка-2018” є Наталія Музика з Кергонксону, донька Олександра й Ольги Музиків. Вона є студенткою Мавнт Сейнт Меріс Коледж у Нюбирґу, Ню-Йорк, де вчиться бути заавансованою практикуючою медсестрою. Н. Музика є членом танцювального ансамблю „Сизокрилі” та інструктором Балетної Школи ім. Енні Гебард у Кінґстоні, Ню-Йорк.

Другою дружкою Конкурсу „Міс Союзівка-2018” є Андрея Василик з Котекілу, Ню-Йорк, донька Маріянни Гаврилюк. Вона є на четвертому році студій в Ренселейр Політехнічному Інституті (РПІ) в Трой, Ню-Йорк, де вчиться бути оптометристом. Вона отримала провідницьку стипендію від РПІ, є членом „а капеля” музичної групи при РПІ, і членом Спілки Української Молоді.

Суддями цьогорічного конкурсу були: Генеральний консул України в Ню-Йорку Ігор Сибіга; подіятрист д-р Таня Базарко з Вестпорту, Конектикат; та Роман Гірняк, колишній посадник міста Рендолф в Ню-Джерзі й педагогічний дорадник Шкільної Ради УККА.

Стефан Качарай, президент УНСоюзу та Української Народної Фундації, мав честь супроводжати новокороновану „Міс Союзівку-2018” для традиційного першого танцю під звуки оркестри „Темпо”. Він передав всім трьом кралям грошевий дар і також річну передплату „Свободи” або „Українського тижневика”.

(Переклав Лев Іваськів) 

„Міс Союзівка-2018” Ізабелла Вайт (посередині) з першою дружкою Наталією Музикою (справа) і другою дружкою Андреєю Василик.

„Міс Союзівка-2018” Ізабелла Вайт (посередині) з першою дружкою Наталією Музикою (справа) і другою дружкою Андреєю Василик.

Переможці Конкурсу „Міс Союзівка-2018” з суддями (зліва): Ігор Сибіга, Андрея Василик, Ізабелла Вайт, Наталія Музика, д-р Таня Базарко і Роман Гірняк.

Переможці Конкурсу „Міс Союзівка-2018” з суддями (зліва): Ігор Сибіга, Андрея Василик, Ізабелла Вайт, Наталія Музика, д-р Таня Базарко і Роман Гірняк.

Коментарі закриті.