1 вересня, 2017

Президент CКУ відвідав Сінґапур

Президент Світового Конґресу Українців Евген Чолій з дружиною Анною під час зустрічі з українською громадою у Сінґапурі. (Фото: СКУ)

СІНҐАПУР. – 14-15 серпня президент Світового Конґресу Українців (СКУ) Евген Чолій з дружиною Анною здійснив свою першу візиту до Сінґапуру, де представив його урядовим посадовцям важливі українські питання та обговорив з місцевою українською громадою шляхи подальшої співпраці з СКУ.

Під час зустрічей він подякував за тверду позицію Сінґапуру проти вторгнення Російської Федерації в Крим, за підтримку територіяльної цілісности України, проведення спеціяльних курсів для посадовців України щодо антикорупційних стратегій та сприяння іншим навчальним курсам через Програму співробітництва з Сінґапуром.

Е. Чолій закликав і далі продовжувати підтримку територіяльної цілісности України та процеси її реформування, щоб під час свого головування в Асоціяції держав Південно-Східньої Азії в 2018 році Сінґапур сприяв, щоб Україна отримала статус спостерігача в Парляментській асамблеї цієї асоціяції, зробив наголос на важливості активізації Парляментської групи дружби „Україна-Сінґапур“.

Е. Чолій також мав зустріч з Послом України в Сінґапурі Дмитром Сеніком.

Президент СКУ зустрівся з засновниками та керівництвом Українського клюбу в Сінґапурі – головою Михайлом Герасимовим, першим заступником голови Лілією Барчук, заступником голови Тетяною Боярською та першим президентом Віталієм Чайкою.

Е. Чолій також мав зустріч з українською громадою, яку організував Український клюб у Сінґапурі за сприянням Л. Барчук. Під час цієї зустрічі він представив пріоритети СКУ та ознайомився з життям української громади в Сінґапурі.

 

Коментарі закриті.