21 липня, 2017

В пошуку Михайла Штерна

Пишу у справі документального фільму про ендокринолога Михайла Штерна, який у 1950-1970-их роках працював у Вінниці та був засудженний радянською владою до восьми років таборів 1974 року. Під тиском світової громади через три роки його випустили. 1975 року у „Свободі“ вийшла стаття про приїзд його сина Віктора до США. У 1977 році М. Штерн уже сам відвідав США і зустрічався з місцевою українською громадою і навіть із тодішнім віце-президентом США, про що написала газета „The Ukrainian Weekly“.

Просимо допомогти нам знайти активістів української громади в Америці, які зустрічалися із М. Штерном, можливо, хтось із редакції чи організацій знав його особисто. Ми будемо вдячні вам за будь-яку допомогу та інформацію.

Ми зробили велику історичну роботу, вивчаючи документи, статті і книги про М. Штерна, проте інформації не так багато, адже зараз він забутий завдяки радянській владі. Ми хотіли б відновити пам’ять про нього, тому шукаємо людей, які знали його особисто, колеґ, друзів, родичів, що можуть розповісти про М. Штерна детальніше.

Ми працюємо над фільмом про лікаря у Києві, режисером стрічки є американець Чед Ґрасіа, який кілька років тому зняв картину про Чорнобиль „Російський дятел“. Моя електронна пошта: о[email protected]

Київ

Коментарі закриті.