26 листопада, 2020

В Ню-Йорку вшанували пам’ять Голодомору

У Катедральному соборі Св. Патрика (зліва): Андрій Добрянський з Україн­ського Конґресового Комітету Америки, Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця, Єпископ Української Греко-Католицької Церкви Павло Хомницький, Митрополит Української Православної Церкви в США Антоній та Генеральний консул України в Ню-Йорку Олексій Голубов. (Фото: Генеральне консульство України в Ню-Йорку)

НЮ-ЙОРК. – 21 листопада у Катед­ральному соборі Св. Патрика відбулася Панахида за жертвами Голодо­мору-геноциду 1932-1933 років в Україні, яку спільно відслужили Мит­рополит Української Православної Церкви в США Антоній та Єпископ Стемфордської єпархії Української Греко-Католицької Церкви Павло Хомницький.

Особливістю цьогорічного заходу, в якому участь традиційно взяли акредитовані в Ню-Йорку українські дипломати, стало заохочення його організаторами представників української громади замість відвідання собору приєднатися до прямої вебтрансляції служби через карантинні обмеження.

Промовляє Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця.

Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця від імені керівників українських дипломаьтичних установ у США виголосив спільну заяву в зв’язку з 87-ми роковинами Голодомору-геноциду, а також звернувся до присутніх з нагоди Дня Гідности та Свободи, на вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні.

Через пов’язані з пандемією обмеження служба відбулася без присутности в соборі вірян та хору „Думка”.

Український Конґресовий Комітет Амери­ки (УККА) раніше запросив громаду долучитися до панахиди віртуально. Повне відео урочистого молебня доступне за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=Qf1HHG-07sw.

До 87-ої річниці Голодомору панахиди, академічні конференції та освітні лекції відбулися на всіх континентах майже у кожній українській громаді по всьому світу.

 

Генеральне консульство України в Ню-Йорку

Коментарі закриті.