18 серпня, 2022

Війна прийшла до Криму

Аеродром Гвардійське, що поблизу Симфе­ропо­ля, зазнав удару.

У Криму зранку 16 серпня поблизу Джанкоя прогриміли вибухи. Глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив про влучання у сховище боєприпасів. Він також повідомив про влучне попадання по військові частині росіян в Азовському.

У соціяльних мережах з’яви-лися відео, як в селищі Азовське детонує склад ворога з боєприпасами. У Росії підтвердили інформацію про вибухи у селі Майське, що біля селища Азовське. Над військовим аеродромом Гвардійське, що під Симфе-ропо-лем в окупованому Криму, лунають вибухи та здіймається чорний дим, – пише Р. Чубаров. 

Через вибухи пошкоджено залізницю біля Джанкоя. Між-народна розвідувальна спільнота „InformNapalm“ інформує, що через вибухи призупинено рух всіх потягів з материка в районі станції „Азовська“.

Залізниця у Джанкої має стратегічне значення для Росії, оскільки нею загарбники перекидали свою військову техніку на південь України, зокрема в Запорізьку область.

Очільник Офісу Президента Андрій Єрмак попередив російських загарбників, що операція ЗСУ продовжиться до повної деокупації українських територій.

На виїзд із Криму величезні черги, окупанти тікають. Про це у повідомила представниця Президента в Автономній Республіці Крим Таміла Ташева: „Війна от так „несподівано“ прийшла в Крим. Ми обов’язково звільнимо Крим, застосовуючи всі можливі і незаборонені механізми для боротьби“.  

По Кримському мосту 15 серпня проїхали 38,297 авт, 16 серпня – 37,374 транспортних засобів.

Рух громадянського опору „Жовта стрічка“ закликає кримчан триматися на відстані від військових об‘єктів і по змозі евакуюватися. Кримські активісти в окупованому Джанкої розклеїли листівки з координатами „наступних цілей для ЗСУ“, а в Сімферополі – листівки „Бережи життя – евакуюйся“.

 

Коментарі закриті.