24 вересня, 2020

Відкрито Музей Митрополита Андрея Шептицького

Учасники відкриття музею (зліва): директор музею о. Севастьян Дмитрух та Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор Возьняк. (Фото: synod.ugcc.ua)

ЛЬВІВ. – 29 серпня відбулося урочисте відкриття Музею Митропо­ли­та Андрея Шептицького. Облашту­вали його в колишніх келіях костелу св. Казимира.

Урочисте відкриття музею відбулося у Храмі священомученика Кли­ментія Шептицького з благословення Архиєпископа і Митропо­лита Львів­ського Ігоря Возьняка.

„Кожен музей – це культурна та історична святиня народу. Через представлення експонатів пізнається ступінь розвитку народности, культурний рівень, історія життя, стосунки між людьми, їхнє ставлення до довколишнього світу. Усіх вітаю з відкриттям музею і бажаю, щоб наш народ користав з великих скарбниць музею, які пов’язані з культурою нашого народу та великими людьми, які творили цю культуру”, – сказав митрополит.

Директор музею о. Севастіян Дмит­рух висловив щиру подяку усім, хто долучився до створення експозиції як матеріяльною підтримкою, так і доречними порадами.

„Я не хочу, щоб Музей Митропо­лита Андрея Шептицького був просто ще одним музеєм у Львові. Моя мрія зробити його таким місцем, якого у місті ще не було”, – поділився о. С. Дмитрух.

Пам’ятні відзнаки з нагоди відкриття музею отримав Митрополит Ігор, представники влади, керівництво Університету внутрішніх справ, приміщення якого були передані під облаштування музею, працівники музею.

Після урочистостей відбулося освячення каплиці Митрополита Андрея, яка розташована на території музею.

Коментарі закриті.