28 липня, 2017

Відкрили школу англійської мови 

Учні та гості на відкритті літньої школи англійської мови.

ЗАЗДРІСТЬ‚ Тернопільська область. – 16 липня в Музейно-меморіяльному комплексі ім. Патріярха Йосифа Сліпого почалася третя благодійна літня школа англійської мови, організатором та головним спонзором якої є Релігійне Товариство Українців Католиків „Свята Софія“ в США.

Школи створено у 2015 році для дітей з родин учасників війни, переселенців, дітей-сиріт та семінаристів вищих духовних семінарій Української Греко-Католицької Церкви (УГКЦ). Цьогорічний захід організатори присвятили пам’яті Блаженнішого Любомира Гузара.

На урочисте відкриття школи прибули особистий посланець Святішого Отця Кардинал Леонардо Сандрі, префект Конґреґації для Східних Церков; Апостольський Нунцій в Україні Клавдіо Ґуджеротті; Патріярх УГКЦ Святослав; Секретар Синоду УГКЦ Єпископ Богдан Дзюрах; представники державних служб України та численні гості з-за кордону. Гостей вітали учасники літньої школи на чолі з директором Іриною Іванкович.

Під час екскурсії, яку вів Єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівської митрополії Теодор Мартиняк, церковні достойники ознайомилися з життєвим подвигом Й. Сліпого, оглянули родинний дім Патріярха та нову музейну експозицію.

У своєму слові до учасників школи Патріярх Святослав зазначив: „Поглиблюйте свої знання англійської мови, вдосконалюйте їх та збагачуйтеся духовно“. Кардинал Л. Сандрі побажав усім надхнення Святого Духа. Єрархи уділили апостольське благословення вчительському та студентському колективові.

Впродовж трьох тижнів 29 юнаків та дівчат з Івано-Франківської, Київської, Львівської, Тернопільської, Харківської, Херсонської та Одеської областей (з них 15 семінаристів) вивчатимуть англійську мову на п’ятьох рівнях: базовому, початковому, середньому, вищому та найвищому. Лекції вестимуть викладачі-добровольці зі США Марта Пенкальська, Анастасія Блощинська й І. Іванкович, а також Трейсі Берґ з Бельгії та Мартін Ґантнер з Австрії.

У програмі – заняття з граматики, розмовної мови, читання, розуміння зі слуху, майстерности писання, адаптованої літератури. Вечірні лекції включають перегляд та обговорення кінофільмів, співи та кляси з американської кухні.

Будуть щоденні молитви, вервиця, проща до Зарваницької Божої Матері. Для активного дозвілля обладнано спортивний майданчик, запляновано екскурсії визначними місцями західної України.

Директор школи І. Іванкович, професор англійської мови Менор коледжу у Філядельфії, розповіла‚ що програма у Заздрості отримала акредитацію та сертифікацію американської освітньої установи. Цього року вперше у школі беруть участь спудеї чотирьох семінарій УГКЦ: Івано-Франківської, Київської, Львівської та Тернопільської.

Митрополит-Архиєпископ Львівський Ігор Возьняк з учнями школи.

Митрополит-Архиєпископ Львівський Ігор Возьняк з учнями школи.

До проведення літньої школи долучилися Тернопільська обласна державна адміністрація, Тернопільсько-Зборівська Митрополія УГКЦ, Українська Католицька Освітня Фундація в Чикаґо, Фундація Українського Вільного Університету, Федеральна Кредитова Кооператива Самопоміч Ню-Йорк, Фундація „Спадщина“ (Чикаґо), Львівська освітня фундація, парафія св. Івана Хрестителя в Нюарку‚ Ню-Джерзі, парафія св. Миколая в Бафало‚ Ню-Йорк.

17 липня школу відвідав Митрополит-Архиєпископ Львівський Ігор Возьняк. Гостя вітали семінаристи Київської Трьохсвятительської вищої духовної семінарії. Владика зустрівся із директором школи І. Іванкович та оглянув нову музейну експозицію, присвячену життєвому шляху Патріярха Йосифа.

 

Коментарі закриті.