11 серпня, 2022

Відзначили 85-річчя Великого терору

Активісти “Соловецького братства” покладають квіти до пам’ятника геніяльному українському театральному режисерові Лесю Курбасу, розстріляному разом з сотнями інших видатних українських мистців і державників в урочищі “Сандармох” у 1937 році. (Фото: Георгій Лук’янчук)

КИЇВ. – 5 серпня в Україні вшанували пам’ять жертв Великого терору 1937-1938 років – одного з наймаштабніших злочинів радянської влади проти людства.

У столиці України в Музеї шістдесятництва відбулись поминальні заходи з вшанування безневинно убієннних жертв сталінського терору в тоталітарному СРСР.

85 років тому за наказом НКВД СРСР вступила в дію постанова Політбюро ЦК ВКП(б) „Про антирадянські елементи“. На практиці це означало масове знищення комуністичною диктатурою української еліти, яка мала потенціял відновити та розвивати українську державність. 

У наші дні російська влада продовжує політику людиноненависницького радянського режиму, вийшовши на новий рівень цинізму та жорсткости: окупанти ведуть війну проти кожного українця, незалежно від віку, статі, мови спілкування чи роду діяльности. Ворожі війська з важкої артилерії та ракетними ударами розстрілюють та нищать всю націю. Буча, Ірпінь, Бородянка, Оленівка, Вінниця, Кременчук, Краматорськ, Харків, Чернігів, Миколаїв, Одеса, Маріюполь – назви цих українських міст і містечок тепер відомі всьому світу саме через криваві злочини російської влади. Сьогодні українські захисники борються за те, щоб раз і назавжди здолати аґресора та унеможливити подальші спроби Росії знищити український народ, нашу державність та вдаватися до шантажу всього людства. Світ демонструє безпрецедентну підтримку України, разом ми рухаємося до спільної цілі, якою обов’язково стане перемога героїчної української нації! 

Коментарі закриті.