25 березня, 2021

Відбулося засідання РНБО України

Засідання Ради національної безпеки і оборони України. (Фото: Офіційне інтернет-представництво Президента України)

КИЇВ. – 19 березня під головуванням Прези­дента України Володимира Зеленського відбулося засідання Ради національної безпеки і оборони України (РНБО), на якому було ухвалено рішення щодо застосування економічних та інших обмежувальних заходів до колишнього Президента Украї­ни Віктора Януковича та інших екс-високо­поса­довців і правоохоронців, а також про перевірку законности отримання всіх дозволів на користування надрами, починаючи з 1994 року. Було ухвалено рішен­ня про проведення авдиту всіх дозволів на користування надрами, які видавалися з 1991 року. Зокрема, буде оприлюднена інформація про місцезнаходження надр, на які видано дозволи, а також дані щодо кінцевих власників компаній-надрокористувачів. У разі, якщо буде виявлено порушення під час виконання ліцензійних умов, дозволи у законний спосіб повертатимуть народу України.

РНБО ухвалила рішення про застосування санкцій щодо 19 компаній у сфері надрокористування, які, на думку правоохоронців, отримали ліцензії за заниженою ціною, завдавши державі великих збитків.

РНБО розглянула ситуацію щодо переміщення через державний кордон контрафактних товарів. На наступному засіданні Ради нацбезпеки і оборони плянується заслухати доповіді представників відомств, які відповідають за запобігання потраплянню контрафакту на територію України. Особливо РНБО звернула увагу на підприємства, що працюють на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей. Отримана інформація ляже в основу наступних рішень РНБО.

РНБО також заслухала доповідь голови Служби безпеки України Івана Баканова стосовно виконання рішення РНБО щодо повернення у законний спосіб у державну власність підприємства „Мотор Січ“.

Також на засіданні було розглянуто питання розслідування справ про державну зраду, щодо якого доповідала Генеральний прокурор Ірина Венедіктова. Основна увага була прикута до Вік­тора Януковича, стосовно якого є судове рішення щодо державної зради.

Коментарі закриті.