15 червня, 2017

Відбулася ХХХІ Конвенція Союзу Українок Америки 

Делеґатки конвенції. (Фото: Христина Чайковська)

ТАМПА, Фльорида. – ХХХІ Конвенція Союзу Українок Америки (СУА) відбулася 26-29 травня. На конвенцію, яка відбувається щотри роки в різних містах Америки, де існують відділи СУА, прибуло 105 делеґаток від 36 відділів. Конвенцію відвідав Митрополит Української Православної Церкви США Антоній, були закордонні гості – голова Світової Федерації Українських Жіночих Організацій Орися Сушко (Канада), Філомена Процик та Анна Дзюба (Бразилія), д-р Марія Фурташ та д-р Василь Пазиняк (Україна).

В пропам’ятній книзі конвенції було подано звіти Головної управи СУА про багатогранну працю організації на протягом останніх трьох років. Особливо чітко описано працю Суспільної опіки в галузі гуманітарної допомоги для України, що було пріоритетом на 2014-2017 роки, відзначено 50-річчя праці Стипендійної акції СУА, яка давала і дає поміч студентам в різних країнах української діяспори і в Україні з вимогою: знання або вивчення української мови, якою мають листуватися стипендіяти зі своїми спонзорами та членами Стипендійної акції.

Крім пленарних сесій, делеґатки мали нагоду познайомитися зі своїми посестрами підчас полуденків та вечері і бенкету. Конвенційний комітет подбав, щоб була нагода запізнатися ближче і поділитися враженнями та ідеями щодо дальшої праці СУА. Приємне враження робило велике число молодших делеґаток, для яких це була перша конвенція. Новообрана Головна управа СУА на чолі з Маріянною Заяць має дуже добрі кадри для успішної праці на наступні три роки.

Успіх конвенції забезпечили члени Конвенційного комітету під головуванням Лідії Білоус, які більше року невтомно працювали, щоб Конвенція була діловою і успішною для делеґаток і гостей. Господинями конвенції були членки відділів СУА на Фльориді: чч.17 (Маямі), 56 (Норт- Порт), 124 (Сейнт-Пітерсбурґ) і 136 (Нейпелс).

Коментарі закриті.