15 вересня, 2022

Вшановано свято України

На сцені ансамбль „Карпатія“. (Фото: Павло Стецина)

ЛІГАЙТОН, Пенсильванія. – Прекрасна сонячна тепла погода вітала гостей на 30-му дводенному фестивалі, який відбувся 20-21 серпня до 31-ої річниці Незалежности України.

Ведучі фестивалю Павлина Головяк та Андрій Добрянський разом із українсько-американськими ветеранами (пост 42 ім. Джека Пеленса з Бетлегему) відкрили фестиваль українським та американським  гимном. Голова Центральної управи ОДВУ д-р Мирослав Кий привітав фестиваль та побажав всім приємного побуту на оселі.

 Мистецьку програму відкрито традиційним „Привітом“ у виконанні танцювального ансамблю „Казка“.   Танцювальний ансамбль „Карпатія“ виконав не лише українські народні танці, але і польські, румунські, болгарські. Рівнож і ансамбль „Казка“ забавляв публіку піснями і танцями, котрі були переплетені вмілим виконанням на баяні в’язанки українських пісень о. Володимиром Бара-ном. Музикальна родина Лехків та Андрія Мисківа задовольняли публіку милозвучними піснями.

21 серпня в каплиці св. Андрія відслужив Літургію о. Володимир  Козако. Після Літургії він освятив овочі, котрі були роздані вірним. Опісля музичні виконавці представили свої нові репертуари та мило забавляли публіку. При кінці програми танцюристи з ансамблів  „Кар-патія“ і „Казка“ закінчили мистецьку програму славним українським танцем  „Гопак“.  

Усі були запрошені на фестиваль 19-20 серпня 2023 року, щоб побачити новий репертуар виконавців, придбати українські вишиванку та вироби, поласувати українськими стравами.

Коментарі закриті.