5 жовтня, 2023

Вручено посвідчення Почесного громадянина міста

Олексу Різникова вітає Анастасія Рябикіна.

ПЕРВОМАЙСЬК. – 16 вересня місто відзначало свій 347-ий день народження. І саме цього дня було вручено посвідчення Почесного громадянина міста Олексі Різникову – в’язню радянських таборів, письменнику і мовознавцю, одному з фундаторів Товариства української мови і Руху.

Почалось все понад два роки тому, коли група активістів на чолі з краєзнавицею Тетяною Хмарою звернулася з ініціятивою до міського голови та депутатів міської ради про присвоєння О. Різникову цього звання.

Ініціятиву підтримали представники педагогічної спільноти, краєзнавчого музею, художньої школи, управління культури, бібліотекарі, поети і письменники літературного об’єднання „Зажинок“ та багато інших талановитих, небайдужих людей.

Клопотання ініціятивної групи розглядалось на засіданнях постійних комісій міської ради, вивчалось профільними управліннями виконавчого комітету. Газета „Гард сiti“ (редактор Галина Давидова) активно висвітлювала ці події.

31 серпня депутати міської ради підтримали пропозицію про присвоєння О. Різникову звання Почесний громадянин міста Первомайськ.

Коментарі закриті.