1 вересня, 2017

Волноваха потребує допомоги

Звертається до Вас священик парафії Благовіщення Пресвятої Богородиці Української Греко-Католицької Церкви о. Ярослав Данків. До війни нашої парафії не було. 24 жовтня 2016 року вона офіційно зареєстрована. В Донецькій області за даними координаційного штабу Донецької військово-цивільної адміністрації з питань соціяльного забезпечення громадян України, які переміщуються з районів проведення бойових дій‚ перебувають понад 200 тис. вимушено переміщених осіб. Тільки у Волноваському районі оселилося їх понад 49 тис. Це тільки ті, які офіційно зареєструвалися, а насправді їх є набагато більше. Лише третина цих людюй є працездатною, а решта – це пенсіонери і діти. Багато людей намагаються знайти роботу. А з роботою тут дуже важко.

Від Волновахи лише 14 кілометрів до передової лінії зіткнення у Новотроїцьку. Волноваський район має 110 кілометрів лінії розмежування і так званих сірих зон, де майже кожного дня лунають постріли. У місті Волноваха до початку бойових дій проживало до війни майже 19,500 жителів. На даний час багато людей виїхали у села. Переселенці змушені заощаджувати на харчуванні, не можуть придбати одяг, взуття, гуманітарна допомога є єдиним засобом для їхнього виживання в таких умовах.

Люди, які проживають на лінії розмежування і у так званих сірих зонах, вважають себе забутими державою і покинутими. Вони не мають змоги дивитися чи слухати правдиву інформацію з Києва. Тільки поодинокі громадські українські чи міжнародні організації чи фонди допомагають таким людям у вирішенні їхніх нагальних потреб, у відновленні пошкодженого житла, наданні продуктів харчування, одягу, забезпеченні питною водою. Не у всі населені пункти дозволяють військові заїзджати, тому що там майже щодня стріляють.

Я вже майже 20 років служу на цих теренах і, як ніхто інший, бачу ці проблеми. Наше прохання полягає в тому, щоб допомогти дітям придбати шкільні портфелі, зошити, ручки та інші шкільні канцелярські товари, одяг і взуття. Потрібні також одяг і взуття для дорослих, постільна білизна, засоби гігієни (зубні пасти, щітки, шампуні, мило), миючі засоби, гроші на лікування. Електронна пошта: [email protected], мобільний телефон: 380-50) 277-7158. Адреса: Храм Благовіщення Пресвятої Богородиці, вул. Центральна 100, Волноваха, Донецька область, 85700, Ukraine.

Волноваха, Донецька область

Коментарі закриті.