24 листопада, 2017

Владика Богдан висвятив диякона

У парафії Успіння Пресвятої Богородиці зустрічають Єпископа Богдана Данила. (Фото: Зоряна Романків)

МАЯМІ. – У парафії Успіння Пресвятої Богородиці Української Католицької Церкви вперше за її 70-річну історію відбулись дияконські свячення. Єпископ Пармський (Огайо) Богдан Данило 15 жовтня уділив дияконські свячення Павлові Ґаладзі‚ який вже понад 40 років є членом парафії, впродовж цих років став прикладом служіння, здобув велику шану та любов парафіяльної спільноти.

Ця історична подія розпочалась урочистою процесією та привітанням Владики Богдана та священослужителів, які прибули на свято. Діти першими привітали Владику Богдана,  вітальне слово виголосили від імені парафіяльної спільноти та парафіяльних рад Іван Коцур, Оксана Пясецька та парох о. Андрій Романків. Серед гостей вітали: о. мітрата Мартина Канавана, а також братів кандидата о. Романа Ґаладзу, о. Петра Ґаладзу.

В часі Літургії відбувся чин дияконських свячень. Владика Богдан у своєму слові нагадав невід’ємну рису християнського служіння, що здійснюється через живу  парафіяльну спільноту.

Святкування продовжувалось у парафіяльноій залі‚ де в часі святкового обіду духовенство, парафіяни‚ члени родини та гості вітали диякона П. Ґаладзу, його дружину Валю‚ чотирьох дітей з сім’ями, шістьох внуків.

Коментарі закриті.