12 січня, 2023

Вифлеємський вогонь в Україні

Біля університетського храму лунали колядки.

ЧЕРКАСИ. – 23 грудня 2022 року біля Національного університету ім. Богдана Хмельницького відбулося передання пластунами Вифлеєм­ського вогню громаді міста. На площі зібралися громада університету і парафіяни храму. Завітали і маленькі переселенці, що мешкають у гуртожитках. Передання вогню супроводжувалося пластунськими піснями та колядками. Їх виконали юні вихованці Пласту та діти переселенців.

„Це історична подія, бо ми показуємо, як треба повертатися до своїх джерел. Весь християнський світ відзначатиме Різдво з 24 на 25 грудня. На жаль, радянська влада нав’язала українцям багато чужих і незрозумілих традицій. Але правда перемагає. І саме Православна церква України благословляє цей рух до істини, свободи і перемоги. Біля університетського храму сьогодні лунали колядки 1938 року про боротьбу українців з більшовицькою навалою. Коляду­вали з нами і діти переселенців, яких у 2022 році російські „визволителі“ залишили без домівок.

Вірю, що кожен поніс у душі часточку Вогню Миру“, – зазначив ректор університету Олександр Черевко.

„Нині, під час війни, цей вогонь Миру актуальний, як ніколи. Вогонь передали з Вифлеєму до країн Европи, а нині він у Черкасах попри всі біди та негаразди, які терпить наша країна. Все для того, аби люди могли взяти в свої домівки цей вогонь та відчути свято та єднання“, – вважає пластун з Черкас Ігор Медведєв.

Вогонь Миру прийняв від скавтів о. Ігор Шамяков і запросив усіх на різдвяні богослужіння, які відбулися у суботу, 24 грудня, та в неділю, 25 грудня. Після служби Божої пластуни показали парафіянам різдвяну виставу – вертеп.

Коментарі закриті.