17 листопада, 2017

Виставку про 50-ліття СКУ показують в Україні

Виставка про 50-ліття СКУ в Києві.

17 жовтня у Верховній Раді України почалася просвітницька акція Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діяспорою (МІОК) Національного університету „Львівська політехніка“ – відкриття виставки „Світовий Конґрес Українців: вчора, сьогодні, завтра“. Її створив МІОК з нагоди 50-ліття СКУ.

Відкрила виставку голова Підкомітету з питань реґіонального та транскордонного співробітництва між Україною та країнами ЕС Верховної Ради України Оксана Юринець. Серед учасників відкриття були генеральний секретар СКУ Стефан Романів, директор Української Національної Інформаційної Служби Українського Конґресового Комітету Америки Михайло Савків, голова Комітету Верховної Ради у закордонних справах Ганна Гопко, директор Представництва СКУ в Україні Сергій Касянчук, директор Центрального державного архіву закордонної україніки Ірина Мага.

Після успішного показу мандрівної виставки у Києві виставка помандрувала до Полтави. 18 жовтня у Полтавському краєзнавчому музеї ім. Василя Кричевського за сприянням директора музею Олександра Супруненка відбулася презентація виставки про історію та діяльність СКУ.

Урочисто відкрив виставку Володимир Годзенко – заступник директора музею. Виступили заступник директора МІОК Андрій Яців, старший науковий співробітник Оксана П’ятковська‚ молодший науковий співробітник Юрій Марусик. Було вручено іменну подяку від імени СКУ студентці Ксенії Янко, родом з Полтави (подяку вручили її бабусі Валентині).

Виставку було представлено 19 жовтня у місті Дніпро‚ у центральній міський бібліотеці. Заступник начальника Управління молоді, позашкільної освіти та національно-патріотичного виховання міської ради Лариса Ковальчук наголосила, що є великою честю для Дніпра приймати цю виставку і в такий спосіб долучитися до відзначення 50-ліття найпотужнішої організації української діяспори.

Заступник директора бібліотеки Наталія Шелест висловила сподівання, що виставка ще повернеться в Дніпро на більш довгий термін, а також запевнила, що бібліотека може стати тим просвітницьким майданчиком, який об’єднає відвідувачів різних вікових категорій для вивчення та розуміння досягнень світового українства.

Київ

Коментарі закриті.