22 липня, 2021

Виставка народних майстрів

Відкриття виставки. Перша зліва – Наталія Некраса. (Фото: Олександр Костирко)

ЧЕРКАСИ. – 11 липня в обласній бібліотеці для юнацтва ім. Василя Симоненка відкрито виставку „З минулого у майбутнє“ майстрів-аматорів декоративно-прикладного мистецтва Мошнівської територіяльної громади, яка проводиться в рамках обласного мистецького проєкту „Майстри-аматори Черкащини“. Він започаткований відділом фолкльору та етнографії обласного центру народної творчости та культурно-освітньої роботи.

На виставці представлені роботи майстринь з Мошен Катерини Лось – вишивка, в’язання гачком та Світла­ни Царенко – роботи в техніці декупаж, тематичні сувеніри. Катерина Савченко з Тубільців виставила свої картини, вишиті бісером. На картинах Семена Дробиша більше квітів, а його донька Анжела Дробиш демонструє ляльки-мотанки, картини з насіння та монет.

Свої роботи показала мошнівська династія художників-аматорів чотирьох поколінь Прожогів – батька Володимира, сина Василя, онуки Вікторії та наймолодшого учасника п’ятирічного правнука Івана.

Виставку відкрили завідувачка відділу читальних залів обласної бібліотеки для юнацтва ім. В. Симо­ненка Катерина Вербівська, яка розповіла про важливість подібних виставок у вихованні молоді.

З вітальним словом виступила провідний методист відділу фолкльору та етнографії обласного центру народної творчости, членкиня Національної спілки майстрів народного мистецтва України Наталія Некраса. Вона подякувала за допомогу в створенні виставки начальникові відділу культури, молоді та спорту Мошнівської територіяльної громади Олесі Гаврилюк та завідуючій мошнівським музеєм Тараса Шев­ченка Ганні Грицик, які зібрали на виставку твори майстрів свого села.

Володимир Прожога. „Мошни старі“

Коментарі закриті.