16 січня, 2016

Василь Шкляр представив новий роман

КІРОВОГРАД. –  З ініціятиви історика та просвітянина Юрія Митрофаненка та за сприянням благодійного фонду „Добротвір“ у місті побував відомий письменник Василь Шкляр.  Свій новий роман „Чорне сонце“ він представив 24 листопада 2015 року студентам Кіровоградського педагогочіного університету,  військовим 3-го полку спеціяльного призначення та провів зустріч  у обласній науковій бібліотеці ім. Дмитра Чижевського.

Певну популярність свого часу мали романи В. Шкляра „Ключ“, „Кров кажана“, „Елементал“, але найширшого розголосу набув роман про  борців  за незалежність України часів Холодноярської республіки „Чорний ворон“. Майстерне художнє слово, емоційне тло роману багатьом відкрили очі на ті хвилюючі сторінки української боротьби. Уже наступний його роман „Маруся“ не мав такого розголосу, хоча він, продовжуючи тему, глибше показує причини поразки українців у відстоюванні державної незалежности.

У новому романі письменника „Чорне сонце“ зображені бійці добровольчого батальйону „Азов“, на шевронах якого – чорне сонце. Цей роман написаний по гарячих слідах  реальних подій. На думку письменника, жодна крапля крові, пролита за Україну, не даремна. Національний запал то пригасає, то зринає, і коли з’являється шанс на визволення, заявляє про себе з новою силою.

Напишіть відгук