20 липня, 2023

Бібліотеки отримали українську книгу

Акція „Українським дітям – українську книгу“ в Черкасах. (Фото: Олександр Костирко)

ЧЕРКАСИ. – „Українським дітям – українську книгу“ – така акція відбулася 23 червня  у центрі  міста, започаткована Державним комітетом телебачення і радіомовлення спільно з Офісом Президента, Міністерством культури та інформаційної політики України та Міністерством закордонних справ. Мета – безкоштовне забезпечення дітей та дорослих, які були змушені переселитися, рятуючись від російської аґресії, підручниками, навчальними посібниками, художньою літературою. 

У межах ініціятиви Черкащина отримає 5,000 книг для бібліотек. З цієї нагоди було проведено  міні-фестиваль книги, на якому були присутні, зокрема, начальник Черкаської обласної військової адміністарції  Ігор Табурець, заступник міністра культури та інформаційної політики України Тарас Шевченко та голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко.

„Книга – це зброя. А українська книга – це зброя масового ураження для злочинної організації, яка має назву „рашизм“, для цієї держави зла, технологічно відсталої країни. На сьогодні ми змушені були підчистити книгарні області на мільйон книг, які несли імперські рашистські наративи, і спрямовувати їх у потрібне русло для оновлення книжкового фонду. І 5,000 українських книжок, які передані нашим бібліотекам у рамках цієї акції, – це маленький крок самовдосконалення і руху вперед. Нині все українське в тренді у всьому світі, і ми маємо українські цінності плекати і нести світу, бо ми маємо глибоку культуру, ми сильні і ми – країна переможців“, – сказав І. Табурець.

У рамках акції українським бібліотекам та організаціям в Україні і поза нею було передано понад 600 тис. книг, понад 50 тис. літератури передано до „пунктів незламности“.

До акції долучилися українські видавці з усієї країни. Більш ніж за рік діяльности акції доставлено близько 700 тис. української літератури в реґіони України та за її межі.

Мета акції – безплатне забезпечення дітей вимушених переселенців українськими підручниками, навчальними посібниками та художньою літературою, щоб кожна дитина мала змогу навчатися та культурно збагачуватися з українською книгою.

Акція „Українським дітям – українську книгу“ в Черкасах. (Фото: Олександр Костирко)

Коментарі закриті.