11 серпня, 2017

Буде Українсько-Канадський центр

14 липня зустрілися (зліва): Світлана Кірнасова, Клінтон Мартін, Михайло Чорновол, Владислава Натальченко. (Фото: Центрально-український нацiональний технiчний унiверситет)

КРОПИВНИЦЬКИЙ. – Під час зустрічі у лютому 2016 року на виставці „Освіта в Канаді“ керiвника вiддiлу мiжнародних зв’язкiв Центрально-українського нацiонального технiчного унiверситету Владислави Натальченко та представника Департаменту мiжнародного спiвробiтництва канадського державного навчального закладу „Mohawk College“ в Гамільтоні, Онтаріо, Свiтлани Кiрнасової з’явилася ідея відкриття в місті Українсько-Канадського центру. С. Кiрнасова родом з нашого краю, тож радо відгукнулася на пропозицію про співпрацю.

В. Натальченко та С. Кiрнасова заручилися пiдтримкою уряду Канади.

14 липня С. Кірнасова разом з старшим радником Канадської служби з питань торгiвлi в Українi Клiнтоном Мартiном побували у місті, зустрілися з ректором Центрально-українського технічного університету Михайлом Чорноволом, оглянули приміщення, де розташовуватиметься Українсько-Канадський центр. Його плянують відкрити до кінця цього року.

На базi центру діятимуть курси поглибленого вивчення англiйської мови для студентiв, викладачiв, iнших зацiкавлених осiб, зокрема для пiдприємцiв мiста, які мають намір працювати з канадськими партнерами. Для викладання на таких курсах запрошуватимуть викладачiв з Канади, а в навчаннi буде використовуватись навчальна лiтература та методики „Mohawk College“.

Центр сприятиме здійсненню спiльних українсько-канадських проєктiв в галузях освiти, науки, академiчних обмiнiв, пiдприємництва, формування громадянського суспiльства, сприятиме залученню iнвестицiй в iновацiйнi науковi проєкти.

Коментарі закриті.