24 листопада, 2022

Битва за Україну

На 21 листопада уже 12 населених пунктів Луганської області звільнені від російських окупаційних сил, повідомив речник східного угруповання військ ЗС України полковник Сергій Череватий. Армія Росії втратила 8,044 одиниці техніки з початку повномаштабного вторгнення в Україну.

Польська прокуратура не погодиться долучити українську сторону до розслідування вибуху ракети в селі Пшеводув. У польському відомстві зазначають, що такої юридичної можливости немає і це, нібито, було б проти процедури. Але спеціялісти з України вже оглянули місце падіння ракети.

На Кінбурнській косі Сили оборони України продовжують бойову роботу щодо звільнення цієї території, військова операція проводиться у режимі тиші. Коса об’єднана з великою сушею через лівобережну частину Херсонської области, і ворог підтягує сили з тимчасово окупованої території, навіть після того, як зазнає ураження. У тимчасово окупованому селищі Веселе у Мелітопольському районі ліквідували військову базу російських окупантів. В офісній будівлі проживали вояки, а поруч з нею стояла військова техніка окупантів. У Луганській області Сили оборони України просуваються вперед на напрямку Сватове-Кремінна, водночас поблизу Білогорівки захисники ведуть оборонні бої.

Росія розмістила на території Білорусі ракетні комплекси “Іскандер” та С-400, а С-300 перекидає в Донецьку область, щоб завдавати ударів не лише по інфраструктурі прифронтових міст, а й по українських військах.

У тимчасово окупованому Криму російські загарбники розгортають комплекси радіоелектронної боротьби, які можуть використовуватися для пригнічення супутникового зв’язку та протидії високоточним боєприпасам з супутниковою навігацією.

Російські військові обмежують доступ представників МАҐАТЕ до пошкоджених об’єктів Запорізької атомної електростанції після обстрілів, ховаючи таким чином свідчення своїх злочинів. При цьому окупанти намагаються звинуватити в обстрілах Україну.

В Україні внаслідок збройної аґресії Російської федерації загинули 437 дітей, 839 дістали поранення.

Коментарі закриті.