16 червня, 2022

Безпорадні радники

Жодному народові‚ крім українського‚ ніколи в історії не судилося вести національно-визвольну війну три сторіччя поспіль з таким безчесним‚ морально ницим‚ не людськи жорстоким ворогом‚ яким є Московія. Все найгірше‚ що могло виникнути у збайдужілому до правди і справедливости людстві‚ втілилося сьогодні в путінській Росії. Суцільний чорний морок неправди і ненависти огорнув цю прокляту державу і загрожує всьому світові. Україна воює не тільки за свою свободу і незалежність – іде велика‚ може‚ вже й остання битва в ім’я визволення планети від одного з найгірших‚ найбільш небезпечних осередків зла. Тому нині всі народи‚ яким дороге світло правди‚ з такою надією дивляться на Україну і її щоденний подвиг. Це справді біблійний момент: ось камінь‚ що його були відкинули будівничі – він наріжним каменем став‚ то Господь його дав‚ і дивний він в очах наших.

Тому Україна‚ перебуваючи в полум’ї боїв‚ має подавати приклад моральної‚ культурної‚ духовної чистоти. У цьому випадку забудуться і простяться їй багато помилок і вад з трьох минулих десятиріч. Це мали б розуміти всі урядовці‚ особливо найближчі до президента люди. На жаль‚ ще не всі вони розуміють.

10 червня президент Байден‚ виступаючи в Лос-Анджелесі перед прихильниками і спонзорами Демократичної партії‚ не міг‚ звісно ж‚ промовчати про війну в Україні‚ зокрема згадав‚ що Володимир Зеленський не зареаґував на попередження про близький напад Росії і до останнього дня не вірив‚ що це станеться. Що не зареаґував – про це знає вся Україна. За пару днів до нападу обіцяв спокійне‚ мирне „печення шашликів“. Інтернет зберігає ці його слова. Нащо ж було тепер радникові голови президентськоого Офісу Михайлові Подолякові так нечемно відповідати президентову Байденові – нібито це вигадка‚ що Зеленський не вірив у напад Росії?

То Подоляк хоче сказати‚ що Байден говорить неправду?

По-друге‚ не вірити‚ що Путін нападе – це ніякий не злочин‚ не вірило в це дуже багато людей в Україні і поза нею. Не вірив відомий український військовий експерт Олег Жданов‚ не вірив економіст і блоґер Сергій Фурса‚ не вірив політолог Тарас Чорновіл‚ не вірив навіть першокласний аналітик-міжнародник Андрій Іларіонов. І це зрозуміло: людям не хочеться вірити у щось погане‚ страшне.

Та з цим Подоляком вже не вперше виникають непотрібні непорозуміння. Він у своїх коментарях нібито захищає президента Зеленського‚ а насправді кидає на нього тінь. Наприклад‚ пояснюючи‚ чому влада обмежила телеканалам „Еспресо ТВ“‚ „Прямий“ і „5-ий“ доступ до загальнонаціонального етеру‚ Подоляк назвав дуже дивну причину: на цих каналах Порошенко дозволяє собі „нарцизим“‚ самолюбування. Але ж це дуже суб’єктивна‚ далеко від законности оцінка! Її в Европі легко потрактують як нагінку на свободу слова! Краще вже зовсім не коментувати таких речей‚ ніж у цей нікчемний спосіб.

Війна – це конче слід врахувати! – не тільки оголює всі недоліки в кадровій політиці України‚ але й дає можливість негайно усувати їх‚ застосовуючи вже радикально інші критерії.

Цими днями у Сербії заарештовано генерала Служби безпеки України Андрія Наумова‚ колишнього очільника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ.

Під час затримання виявили у нього 700 тис. долярів і багато дорогоцінного каміння. Втік він з України буквально за пару годин до російського нападу. І тепер неминуче постають незручні запитання до Зеленського. За які заслуги він у 2019 році увів Наумова в керівництво СБУ – з правом доступу до всіх державних таємниць? За які заслуги у 2020 році Зеленський надав Наумову звання бригадного генерала? За які заслуги вже невдовзі Наумов став „правою рукою“ голови СБУ Івана Баканова?

Аж 30 березня Зеленський позбавив Наумова генеральського звання. Але скільки цей аґент Москви заподіяв шкоди для України – це буде чи не буде розстежено? А таких наумових в Україні є ще ой немало.

Отож питання відкрите: чим насправді була СБУ – службою безпеки чи службою небезпеки для Української держави?

Наполегливо повторюємо: Україна воює не лише за себе‚ а за достойніше майбутнє всього людства‚ за перемогу правди над облудою‚ світла над темрявою. Тому історія покликала наш свободолюбний народ до цієї найвищої місії – бути прикладом правди і світла для всього людського світу.

Коментарі закриті.