1 листопада, 2018

Як більшовики „усуспільнювали“ жінок

Російські письменники Михайло Веллер і Андрій Буровський видали книжку „Громадянська історія безумної війни“ про захоплення влади у 1917 році більшовиками та їхні злочини в дальші часи. Удаючи піклування про пролетаріят і жіноцтво, більшовики намагалися „вивільнити жінок з сімейного рабства“. Варто навести в цьому пляні у перекладі українською мовою декрет Саратовської губернської ради народних комісарів, узгоджений з Губернською радою робітничих, солдатських і селянських депутатів.

„Декрет Саратовської губернської ради народних комісарів про скасування приватного володіння жінками. Законний шлюб, що застосовувався до останнього часу, без сумніву, є продуктом тієї соціяльної нерівности, яка має бути з корінням вирвана в Радянській республіці. Досі законні шлюби служили серйозною зброєю в руках буржуазії у боротьбі з пролетаріятом. Завдяки їм усі кращі зразки прекрасної статі були власністю буржуазії, імперіялістів, і такою власністю не могло бути не порушене правильне продовження людського роду. Тому Саратовська губернська рада народних комісарів зі схвалення Губернської ради робітничих, солдатських і селянських депутатів постановила: 1. З 1 січня 1918 року скасовується право постійного користування жінками, які досягли 17 років і до 32 років. 2. Дія цього декрету не поширюється на одружених жінок, які мають п’ять і більше дітей. 3. За колишніми власниками (чоловіками) зберігається право поза чергою скористатися своїми дружинами. 4. Усі жінки, які підлягають цьому декретові, вилучаються з приватного володіння і оголошуються власністю усього трудового народу. 5. Розподіл відчужених жінок здійснюють Рада робітничих, солдатських і селянських депутатів, повітові і сільські ради. 6. Громадяни чоловіки мають право використовувати жінок не частіше чотирьох разів на тиждень не більше трьох годин при дотримані вказаних нижче умов. 7. Кожний член трудового колективу зобов’язаний відрахувати з свого заробітку два відсотки у фонд народного покоління. 8. Кожний чоловік, який хоче скористатися особою з народного володіння, повинен подати від робітничо-заводського комітету або професійної спілки довідку про свою приналежність до трудової кляси. 9. Усі чоловіки, які не належать до трудової кляси, набувають право скористатися відчуженими жінками за умови сплати щомісячного внеску у фонд в сумі 1,000 рублів. 10. Усі жінки, оголошені народною власністю, отримують з фонду народного покоління допомогу в сумі 280 рублів щомісяця. 11. Жінки, які завагітніли, звільняються від своїх обов’язків на чотири місяці (три місяці до і один після пологів). 12. Народжені немовлята через місяць передаються у притулок „Народні ясла“, де виховуються і отримують освіту до 17 років. 13. При народженнія двійні матері видається нагорода 200 рублів“.

У статті „Доля української родини й домашнього виховання у XX столітті“ (інтернет-портал „Навчальні матеріяли онлайн“) написано: „Злочинний замах на українську родину вчинили сталіністи як шляхом поширення шкідницьких „теорій“, що продукували зневагу до сім’ї, так і застосовуючи лінґвоцид, етноцид, геноцид проти українського народу, нації. Знайшлись же у 1920-1930-их роках „теоретики“, які вважали сім’ю і шлюб анахронізмом і гарячково силкувалися замінити її „безшлюбними комунами“, „усуспільненням жінок і дівчат“, „вільними статевими зносинами“, закликали зруйнувати традиційну сім’ю, пропаґували „громадські суди“ над вінчанням, хрещенням дітей. 

Коментарі закриті.