4 червня, 2020

У Росії переслідують за протести

Олег Приходько біля свого будинку. (Фото: Радіо Свобода)

Незалежне російське інтернет-видання „Грани.ру” систематично повідомляє про акції непокори правлінню Володимира Путіна в Росії. Нижче вміщено вістки лише одного дня.

— В Москві біля будівлі Міністерства внутрішніх справ 28 травня відбулися затримання учасників одиночних пикетів в обороні Володимира Ворон­цо­ва, який оприлюднював факти з життя правоохоронців і працівників Міністерства оборони. Були затримані на 15 діб Віктор Немитов та Ілля Азар. Недовго простояли з своїми плякатами інші протестанти. Загалом поліція затримала 31 особу.

— 28 травня в Південному окружному військовому суді в Ростові-на-Дону почався суд над 61-літнім кримським українським активістом Олегом Приходьком, який у 2014 році вивісив на своїй оселі в Криму прапор Ураїни. Його звинувачують у приналежності до ОУН і приготуванні терористичних акцій в місті Саки. Після оголошення звинувачення суд пішов на перерву до 9 червня.

Сергій Мохнаткин.(Фото: Грани.ру)

8 лютого 2019 року у О. Приходька вилучили прапори партії „Свобода”, червоно-чорні прапори і портрет Степана Бандери. У вересні 2016 року О. Приходька арештували на три доби, оскільки його авто мало українські номери реєстрації. До анексії Криму О. Приходько очолював районне відділення партії „Свобода” й тричі брав участь у Евромайдані.

— 28 травня помер Сергій Мохнаткин, російський політичний активіст і правозахисник 1954 року народження. 31 грудня 2009 року він був арештований під час акції протесту в Москві й засуджений на два з половиною роки позбавлення волі в колонії загального режиму.

В грудні 2014 року, а також у 2016 році С. Мох­нат­кин знову був засуджений і у 2017 році в колонії знову його засудили. Від тортур в неволі отримав травму хребта і вже не міг ходити.

 

Переклад: Левко Хмельковський.

Коментарі закриті.