31 травня, 2019

У Львові відзначили Свято Героїв

Учасники Свята Героїв біля пам’ятника Степанові Бандері у Львові. (Фото: Маріанна Осадца)

ЛЬВІВ. – 26 травня у місті урочисто відзначили Свято Героїв. Студенти Львівського державного університету фізичної культури  провели легкоатлетичну естафету. А на Личаківському цвинтарі вшанували пам’ять Героїв України, котрі віддали життя у боротьбі за українську державу. 

Львів’яни і гості з різних районів Львівщини зібралися біля пам’ятника Степанові Бандері. Після покладання квітів до пам’ятника, відбулося віче‚ на якому виступили голова голова Львівського крайового братства ветеранів національно-визвольної боротьби Олесь Гуменюк, почесний голова Всеукраїнського Товариства політичних в’язнів і репресованих Петро Франко.

Опісля учасники заходу вирушили урочистою ходою до пам’ятника Тарасові Шевченкові. У ході взяли участь представники патріотичних і ветеранських організацій, учасники війни на сході України, доборовольці, родини „Небесної сотні“, медики Майдану і учасники Революції Гідности, молодіжні громадські орґанізації, ліцеїсти, школярі та студенти, представники влади.

Дорогою покладали квіти до пам’ятників авторові гимну України о. Михайлові Вербицькому, жертвам комуністичних репресій та Маркіянові Шашкевичеві‚ а також до меморіяльних таблиць Євгенові Коновальцеві, Романові Шухевичеві, Патріярхові Йосифові Сліпому, Олексі Гасинову і Романові Дашкевичеві. 

На проспекті Свободи, перед пам’ятником Кобзареві, відбулося урочисте проходження маршем учасників свята. Також урочисто пройшли ліцеїсти Львівського державного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою ім. Героїв Крут та учнівські чоти з числа учнів загальноосвітніх шкіл Львова. Завершився захід  виступом оркестри Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного.

Коментарі закриті.