29 червня, 2018

Українці представили у США новітні технології

Учасники і організатори презентації в Ню-Йорку. (Фото: „Разом“)

НЮ-ЙОРК. – П’ять українських технологічних компаній („стартапів“), які беруть участь в американській програмі стажування SABIT у США, 18 червня представили свої розробки перед інвесторами та групою зацікавлених у Ню-Йорку. Вечір організувала американсько-українська організація „Разом“ спільно з керівництвом програми SABIT (Special American Business Internship Training Program).

Перед інвесторами виступили засновники і директори компаній UniExo, Hushme, VRNET.io, MMONE і GavaGava. У кожного було п’ять хвилин, щоб розповісти про свій продукт і команду. Після того підприємці мали змогу отримати відгуки від інвесторів, поспілкуватися між собою та познайомитися з гостями вечора. 

Українська компанія UniExo представила модульний робототехнічний пристрій, який допомагає людям із травмами та проблемами руху відновити моторні функції своїх тіл. 

Hushme презентував персональний акустичний пристрій, який захищає таємницю мовлення та знижує шумове забруднення при розмові на телефоні у відкритому середовищі. VRNET.io розробив рішення для віртуальної реальности. 

MMONE є першим у світі інтерактивним атракціоном віртуальної реальності, а GavaGava – це інтерактивна історія, яка навчає дітей працювати разом для досягнення спільної мети. 

Від учасників очікувалися відповіді на 11 клясичних запитань, які майже завжди виникають під час розмов з інвесторами. Презентації оцінювало четверо інвесторів, двоє з яких – українського походження. У залі були присутні учасники програми SABIT з інших країн, представники компаній ConsenSys і Hyperloop Transportation Technologies, а також люди, які цікавляться українськими технологіями та веденням підприємництва в Україні або ж самі його ведуть. 

Такі заходи дуже корисні для популяризації України в світі, вони показують, що Україна має багато людей, які працюють над цікавими рішеннями та проєктами. 

Програму SABIT розробили в 1990 році адміністратори торгівлі США‚ щоб сприяти економічній перебудові країн колишнього СРСР. Цього року за програмою стажуються 18 компаній, сім з яких – українські. Учасники відвідують різні міста й отримують розуміння того, як вести підприємництво у США. 

Коментарі закриті.