3 травня, 2019

Український Конґресовий Комітет Америки вітає новообраного президента України

Відкритий лист

Шановний новообраний пане Президенте! 

Український Конґресовий Комітет Америки (УККА), організація, яка представляє інтереси українців у США з 1940 року, вітає Вас, пане Володимирe, з перемогою у президентських виборах. Український народ зробив свій демократичний вибір, згідно з яким Ви станете найважливішою особою на найвищій посаді Української Держави‚ а це являтиме собою почесні та високо відповідальні обов’язки на продовження розвитку незалежної, суверенної та демократичної України. 

УККА, громадське представництво більш ніж 1.5 млн. американців українського походження, видав заклик до українців в періодах між першим і другим турами цьогорічних президентських виборів, в якім було згадано що „виборці грають важливу ролю у формуванні свого уряду і в свою чергу – свого майбутнього“. Місія спостерігачів УККА – добровольців – в Україні та в Америці – підтвердила до цілого світу наскільки важливою і справедливою є демократія в Україні. 

Вельмишановний пане Володимирe, українська громада в США завжди працюватиме для того, щоб Україна стала заможною, демократичною, рівноправною державою в сім’ї Европейсько-Атлантичних держав. Ми підтверджуємо, що ми зобов’язуємося твердо триматися наших довголітних принципів: втримання сильної армії України, здатної зупинити іноземних загарбників; втримання територіяльної цілісности України та повернення окупованих територій України; підтримування курсу інтеґрації до евроатлантичних структур‚ включаючи НАТО та Европейський Союз; зміцнення ринкової економіки; більш рішуча боротьба з корупцією; захист основних прав і свобід людини; затвердження української мови, як державної мови України; остаточне відокремлення Православної Церкви України від церкви аґресора. 

УККА, як і раніше, залишається повністю відданим справі захисту інтересів українського народу і продовжуватиме це робити далі задля процвітання і добробутy землі наших предків, та для того, щоб світ поважав Україну як рівноцінну европейську державу. 

УККА запрошує Вас, новообраний пане Президенте, зустрітися з нашою українсько-американською громадою при першій нагоді Вашої візити до США, щоб далі продовжувати нашу співпрацю для добра нашої спільної батьківщини.

 

Коментарі закриті.