29 серпня, 2019

Україна святкувала 28-ту річницю Незалежности

Попереду колони йшли матері і дружини загиблих бійців. (Фото: Микола Лазаренко‚ Прес-служба Президента України)

КИЇВ. – Урочисті заходи розпочалися з хвилини пам’яті Героїв „Небесної сотні“ і церемонії покладання квітів на місці загибелі учасників Революції Гідности. Президент України Володимир Зеленський з дружиною Оленою поклали квіти до меморіялу. Президент В. Зеленський виголосив промову на Алеї Героїв „Небесної сотні“. Прозвучали 100 ударів дзвону, що символізували удари сердець загиблих. Їх також підхопили усі міста України. Президент В. Зеленський відзначив державними нагородами 58 українських військовослужбовців.

На Майдані Незалежности піднято Національний прапор, а військовий хор виконав Гимн України. Співала Тіна Кароль на даху Національної музичної академії ім. Петра Чайковського.

Почалася святкова Хода Гідности. Після неї розпочався Марш захисників України. Понад 10 тис. учасників пройшли з парку Тараса Шевченка на Майдан Незалежности. Попереду колони йшли матері і дружини загиблих бійців. Люди ставали перед ними на коліна, проводжали оплесками і вигуками: „Дякуємо“.

На Михайлівській площі Молебень за загиблими за незалежність України провів предстоятель Православної Церкви України Епіфаній.

Також на головній площі був концерт, у якому брали участь  п’ять оркестр, 18 піяністів, оперні зірки, народні артисти України.

Президентське урочисте прийняття з нагоди 28-ої річниці Незалежности відбулося у Маріїнському палаці. („Укрінформ“)

Коментарі закриті.