4 травня, 2018

Україна отримала ракетні комплекси

Український вояк з протитанковим ракетним комплексом „Джевелін“. (Фото: ВВС)

КИЇВ. – 30 квітня Президент України Петро Порошенко заявив, що українська армія вже отримала з США протитанкові ракетні комплекси „Джевелін“.

„Довгоочікувана зброя прибула до українського війська і значно зміцнила потужний стримуючий ефект нашої боєздатности і евроатлантичної безпеки“, – повідомив Президент України.

П. Порошенко висловив вдячність Президентові США Дональдові Трампові за справедливе рішення надати підтримку Україні.

Минулого тижня в інтерв’ю BBC News Україна Міністер оборони Степан Полторак повідомив, що українські військові проходять теоретичну підготовку, вивчають різні протитанкові системи, не тільки „Джевеліни“. 

С. Полторак закликав не переоцінювати важливість протитанкових ракетних комплексів. „Якби у нас там було 10 тис. „Джевелінів“, це одна справа, але коли в нас лише 35 цих установок – зовсім інша“, – повідомив міністер оборони. 

Ця зброя – надсучасна, надлегка, компактна та високоточна система. Завдовжки – менше 1.2 метра. Вага – 22.5 кілограма. Це диво інженерії перетворило піхотинця в невловиму артилерійську установку. Швидкість ракети – понад 1‚000 кілометрів за годину. Дальність ураження – понад 2 кілометри. 

 

Коментарі закриті.