16 серпня, 2019

УНСоюз святкує 125 років: Фотофакти з історії, 1997

У неділю, 9-го листопада 1997 року, в новому модерному будинку Українського Народного Союзу в Парсипані, Ню-Джерзі, зібрались увесь Головний Уряд УНСоюзу, його почесні члени, працівники канцелярії, редакцій газети „Свобода” та „Український Тижневик”, голови округ та секретарі відділів УНСоюзу, керівники й представники українських організацій та гості, щоб взяти участь в церемонії посвячення нового приміщення УНСоюзу. Прихожа заля будинку привітно приймала гостей, які оточили покритий українською тканкою п’єдестал з іконами, а також розташувалися на поверсі над залею, звідки їм відкрився розлогий вид на основне місце події. Церемонію відкрила Предсідник УНСоюзу Уляна Дячук; провадили імпрезу Заступники предсідника д-р Нестор Олесницький та Аня Дидик-Петренко.

До посвячення будинку було запрошено трьох душпастирів – пароха української католицької церкви св. Покрови в Торонто о. д-ра Мирона Стасіва (радного УНС), пароха української католицької церкви свв. Петра і Павла в Джерзі Ситі о. Мар’яна Струця та пароха української православної церкви св. Вознесіння в Мейпелвуді, Ню-Джерзі. о. Олега Гуцула. В урочистій тиші розпочався Молебень, до якого згодом у відповідь приєднався хор присутніх. Окропивши вхідну залю, священики відправилися святити поверх будинку, де знаходяться канцелярія УНСоюзу та приміщення „Свободи” й „Українського Тижневика”. Представники організації вітали УНСоюз з новосіллям, а прикрасою урочистости став короткий концерт української музики, у якому виступили вокально-інструментальний ансамбль „Львів’яни” та львівська бандуристка й співачка Алла Куцевич. Опісля відбулося прийняття з перекускою.

На веб-сторінці УНСоюзу читачі можуть переглянути фотоархів з історії організації. Фотоархів доповнюється і удосконалюється. Загляньте тут: unainc.org/una/the-una-is-125-years-old/.

Коментарі закриті.