31 травня, 2019

Триває боротьба за чистий Кривий Ріг 

Група активістів громадської організації „Криворізьке міське правозахисне товариство“ у складі Миколи Коробка, Володимира Налужного, Олександра Чижикова і Сергія Дашковського перевірила стан збереження Державного ландшафтного заказника „Балка Північна Червона“ наприкінці квітня і виявила, що немає жодних заходів, які б відповідали потребам утримання цього об’єкта під державною охороною. А тому й говорили, що з боку Міністерства екології України і президента України змін у ставленні до заповідної території не сталося. Відзначено вилучення кореневищ горицвіту (адоніса весняного), а також пересування територією заказника значної кількости людей і автомобілів. 

Звернення до президента України 22-ох депутатів різних рівнів про незахищеність заказника та можливість його знищення не мало успіху. Залишена поза увагою петиція місцевої громадської активістки Вікторії Шальнової про кваліфікацію Кривого Рогу як зони екологічної небезпеки – більшість депутатів міської ради її не підтримала. Але ж за інформацією Управління екології міської ради обсяг викидів забруднюючих речовин у повітря за 2017 рік становив близько 330 тис. тонн. Промислові об’єкти за цей період утворили понад 230 млн. тонн промислових відходів. Місто страждає від захворювань, причиною яких є незадовільний стан довкілля. 

26 квітня у Кривому Розі побували посланці Представництва Европейського Союзу в Україні й координаторка програм Представництва Ірина Стаднійчук зазначила: „У Кривому Розі, на жаль, дуже мало змін. Як було місто брудним, так воно таким і лишається. Треба об’єднуватись громадянському суспільству і засобам масової інформації, щоб працювати з владою і нагадувати їй, що її завдання – поліпшувати життя громадян“. Цього не розуміють люди, котрі поступово нищать природу.

Сергій Зінченко – редактор газети „Промінь просвіти є“,
Кривий Ріг

Коментарі закриті.