25 червня, 2020

Ситуація в затоплених районах західних областей критична

Затоплені території західної України. (Фото: Державна служба з надзвичайних ситуацій)

КИЇВ. – Унаслідок сильних злив протягом 22-23 червня було підтоплено майже 200 населених пунктів в Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській та Закарпатській областях. Зруйновано багато кілометрів автодоріг, берегових укріплень та мостів, порушено транспортне сполучення із 34 населеними пунктами.

Прем’єр-міністер України Денис Шмигаль вважає, що ситуація у підтоплених районах західної України критична.

В Івано-Франківській області удар прийшовся на Верховинський, Косівський, Рожняківський райони. Фактично випало до 70 відс. місячної норми опадів. Це спричинило потужні потоки, які на своєму шляху руйнували, дамби, мости і переходи.

В Івано-Франківській області загинуло троє людей від стихії, одна – зникла безвісти.

Унаслідок ускладнення погодних умов станом на ранок 24 червня знеструмлено 120 населених пунктів у шести областях.

Прем’єр-міністер Д. Шмигаль, Міністер внутрішніх справ Арсен Аваков, командувач Національної ґвардії України Микола Балан, голова Державної служби надзвичайних ситуацій України Микола Чечоткін вилетіли до Івано-Франківської області для координації сил у подоланні негоди.

А. Аваков заявив, що до потерпілих областей направлено 150 військових Національної ґвардії, чотири ґвинтокрили та військовий літак. Доставле­но понад 1,200 кілограмів їжі та води.

Сильні опади очікуються ще кілька днів. З 22 червня в реґіонах, які потерпають від повені, введено надзвичайні заходи безпеки, залучено понад 1,500 поліцаїв, рятувальників та ґвардійців. Вони здійснюють евакуацію людей, відкачування та відведення води.

В Івано-Франківській області річка Дністер вийшла з берегів й затопила дорогу на Львів. З берегів вийшли річки Чорний і Білий Черемош. Просять водіїв за можливості утриматись від поїздок під час негоди.

Д. Шмигаль доручив Міністрові захисту довкілля та природних ресурсів Романові Абрамовському, голові Державної служби з надзвичайних ситуацій М. Чечоткіну, головам обласних державних адміністрацій та іншим відповідальним особам підготувати пропозиції щодо вжиття невідкладних заходів для подолання наслідків негоди на території західних областей України.

„Укрінформ”

Коментарі закриті.