30 березня, 2018

Свято Шевченка було в українській школі

Виступають юні бандуристи. (Фото: Валентина Глушак)

НЮ-ЙОРК. – 3 березня в Школі українознавства Об’єднання Українців Америки (ОУА) „Самопоміч“ Ню-Йорк відбувся концерт на честь 204-ої річниці з дня народження Тараса Шевченка.

Учні виконали пісні на слова поета „Зоре моя вечірняя”, „По діброві вітер віє”, „Садок вишневий коло хати”, „Бандур ніжні струни”. Керувала хором Еля Романишин, Анастасія Антонів акомпаніювала на фортепіяні.

Кожна кляса мала свій виступ. „Ми маленькі діти“ та „Калина“ прозвучали у виконанні наймолодших школярів та Світлички. Святкова програма також включала вистави у виконанні старшоклясників. Восьма кляса зіграла „Наймичку“ у скороченому вигляді. Підготувала виступ учителька української мови Оля Матвіїшин.

Дев’ята кляса показала фраґмент з поеми„Княжна“. Працювала з учнями учителька А. Антонів. Учні 10-ої кляси розповіли про кохання Т. Шевченка поемою „Доля, де ти?“.

Директор школи Іван Макар зазначив: „Тарас Шевченко – воістину безсмертний дух України. Він підніс до світового рівня мову нашого народу. І ми назавжди прийняли Кобзаря у свої серця. І він буде у нас доти, поки житиме народ, бо він завжди з нами. Шевченко – це ми“.

На завершення свята усі заспівали „Заповіт“ Т. Шевченка.

Коментарі закриті.