15 лютого, 2019

Святкували 50-ліття священства о. Михайла Ревтюка

Духовенство під час вшанування митрофорного протоєрея Михайла Ревтюка. (Фото: Олександр Федорчук)

ПАРМА‚ Огайо. – В парафії Української католицької церкви св. Андрія Первозваного відбулися урочистості з нагоди 50-ліття священства митрофорного протоєрея Михайла Ревтюка. Саме в цій церкві 2 лютого 1969 року після хіротонії, що відбулася 30 січня того року в Філядельфії, о. Михайло відслужив свою першу Літургію.

Через 50 років, під величний спів парафіяльного хору, була відслужена Літургія з участю Єпископа Української Католицької Церкви (УКЦ), правлячого архиєрея Пармської Єпархії Богдана Данила. 

Літургію очолив о. М. Ревтюк‚ якому співслужили митрофорний протоєрей Денис Грубяк, о. Михайло Гайдук, о. Андрій Гановський, протоєрей Василь Петрів, протоєрей Ігор Касіян, о. Любомир Жибак, о. Ігор Гогоша, о. Михайло Кулик, о. Девід Мисбренер та архидиякон Єфрем Смолило.

 У проповіді Владика Богдан подякував ювілярові, за його невтомну пастирську працю та усі досягнення в служінні Богові і людям. 

Ювілярові були вручені вітальні грамоти від предстоятеля УГКЦ‚ Верховного архиєпископа і Митрополита Києво-Галицького Святослава та від Єпископа Богдана.

Після загального співу многоліття урочистості продовжилися в церковній залі, де на гостей чекала художня програма, в якій під гітару співав реґент парафіяльного хору Василь Кобрин, сольо співала Тетяна Касіян, а Народний артист України Остап Стахів грав на бандурі й співав українських пісень.

Багато теплих слів та спогадів було висловлено на адресу ювіляра. Владика Богдан, протоєрей А. Гановський та парох церкви св. Андрія протоєрей І. Касіян представили біографію о. Михайла.

Ведущий Андрій Гарматій запросив до слова самого ювіляра‚ який подякував Богові за таку високу духовну місію, щасливі роки життя, а також усім, що прийшли відзначити його ювілей. 

Коментарі закриті.