23 січня, 2019

Святкували Просфору разом з Владикою Венедиктом 

Учасники свята в парафії Української католицької церкви Різдва Діви Марії. (Фото: Ігор Катрич)

ПЕЙЛОС-ПАРК‚ Ілиной. – 13 січня парафія Української католицької церкви Різдва Діви Марії мала подвійне свято. Цього року‚ окрім святкування традиційної Просфори, парафіяни вітали у себе в церкві правлячого єпископа Чиказької єпархії Української Католицької Церкви Венедикта. 

Владику урочисто зустрічали з короваєм та квітами вдягнені у вишиванки діти, о. Теодосій Ільницький та парафіяни Джон Джула і Джо Брейґан. 

Владика Венедикт взяв участь у Літургії і виступив з промовою про важливу місію кожної людини на землі та Ісуса Христа як світла, яке веде кожного з нас до порятунку через святу сповідь та чесний християнський спосіб життя. 

Присутні продовжили святкування Просфори у церковній залі. Спочатку була спільна молитва, після якої Владика поділився з гостями просфорою. Діти старанно приготували вертеп та вивчили колядки разом з художнім керівником Квітославою Модрицькою й вітали усіх гостей та парафіян гучною колядою. 

Поки діти потішали публіку, жінки-господині на чолі з Марією Катрич підготували святковий стіл. Оскільки у Владики наближався день народження, парафія подарувала йому торт та гуртом заспівала „Многая літа“.

Жінки-господині на чолі з Марією Катрич підготували святковий стіл. (Фото: Ігор Катрич)

Коментарі закриті.