28 вересня, 2018

СКУ набув статус учасника в Раді Европи

ТОРОНТО. – Світовий Конґрес Українців (СКУ) набув статусу учасника міжнародної неурядової організації в Раді Европи з 28 серпня. Міжнародні неурядові організації зі статусом учасника формують Конференцію Міжнародних неурядових організацій. 

Ця конференція представляє громадянське суспільство в Раді Европи та працює над просуванням представницької демократії. Крім проведення двох щорічних сесій, вона організовує заходи, пов’язані з пріоритетами Ради Европи.
Рада Европи надає статус учасника, визнаючи той факт, що незалежні неурядові організації є необхідним компонентом кожного демократичного суспільства, яке ґарантує свободу виявлення поглядів та об’єднання. 

Для Конференції міжнародних неурядових організацій статус учасника відкриває шлях до ініціювання консультацій на теми спільного зацікавлення між міжнародними неурядовими організаціями та органами Ради Европи, а саме  Комітетом міністрів і його допоміжними органами, Парляментською Асамблеєю та Конґресом місцевих і реґіональних влад Европи.

„Статус учасника міжнародної неурядової організації в Раді Европи, якого набув  Світовий Конґрес Українців, дозволить йому більш ефективно продовжувати просування і захист фундаментальних свобод і основних людських прав,” – заявив Президент СКУ Евген Чолій.
 

 

Коментарі закриті.