4 травня, 2018

СКУ засудив ліквідацію української бібліотеки

ТОРОНТО. – 21 квітня Інформаційне аґентство УНІАН повідомило про те, що вивіску з будівлі Бібліотеки української літератури в Москві знято, сторінку в Інтернеті забльоковано, а сама будівля передана міському Департаменту спорту для розміщення Центру розвитку туризму Москви. 

Світовий Конґрес Українців (СКУ) засуджує ліквідацію Бібліотеки української літератури в Москві, що стала предметом триваючої кампанії переслідування з боку владних структур Російської Федерації.

Репресивні дії проти персоналу, обшуки та допити керівництва бібліотеки, а також засудження 5 червня 2017 року директора бібліотеки Наталії Шаріної до чотирьох років умовного ув’язнення за політично вмотивованими звинуваченнями сприяли остаточному закриттю бібліотеки. Останні два бібліотекарі були звільнені 1 березня цього року. 

СКУ закликає міжнародне співтовариство, правозахисні організації відреаґувати на неприйнятні дії Російської Федерації своїми негайними акціями, щоб захистити людські та національні права української меншини в Росії. 

 

Коментарі закриті.